2013. február 3., vasárnap

Boldog hetek (5/52)

Szép vasárnapot Mindenkinek!

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én úgy érzem, hogy eszméletlen sebességgel megy az idő. Úgy mennek a hetek egymás után, mint a szél, és sokkal, sokkal több tennivalóm lenne, mint amennyire az időmből futja. Ráadásul ennek az az eredménye, hogy az éjszakák vészesen rövidülnek, én pedig napról napra kimerültebbnek érzem magam. A hétvége is... alig kezdődik el, máris vasárnap este van. :-(

Újra kezembe vettem a régi keresztszemes könyveimet, nézegettem őket, hátha valamelyik minta megragadja a fantáziámat. Így találtam rá erre a kedves tulipános mintára:


  

 Azt még pontosan nem tudom, hogy mire fogom felhasználni, de  nagyon jó volt hímezni. Mostanában nagyon tetszenek ez ilyen és ehhez hasonló népi motívumok.


Tettem egy első próbát egy biscornu-val is, de sajnos a - majd 10 éve vásárolt - keresztszemes anyagom nem ugyanolyan méretű volt széltében, mint hosszában, ezért a négyzet mintám kissé téglalapszerű lett, így a tűpárna sem lett szép szabályos, de sebaj így is olyan kis helyeske.
 
Nagykisfiú sapkája elveszett, ezért kötöttem neki egyet gyorsan, természetesen Níííííííííííííínóóóóóóóóóóó-s autó van rajta, és olyan kis pom-pom a tetején, ami villa segítségével készült.


 
 
Majd' elfelejtettem, persze horgoltam is. African flower tűpárna készült. A minta nagyon tetszik a sokszínűsége miatt, lehet nagyon finom színekből nagyon szolid, elegáns, vagy aki a harsány színeket kedveli, az bátran összeállíthat valami nagyon impresszív alkotást belőle. Az enyém elsőre ilyen lett:

 
 

(Technikai problémával küzdök: a képeket a feltöltő kénye-kedve szerint forgatja... Nálatok is előfordul?)

           Szerető öleléssel várlak Benneteket jövő héten is!

                                       NeNcsi

0 megjegyzés: