2010. augusztus 10., kedd

Nyaralás alatt történt...

Elég régen voltam már megint, de sebaj, mert annál több dolog készült ez idő alatt. Sokat voltunk Balcsin, ahol mi a legkisebbel nem igazán tudtunk résztvenni a nagyok játékában, ezért, hogy ne csak úgy teljen az idő kezembe fogtam a horgolótűmet és végre sikerült befejeznem a hullámos takarót, illetve készült egy-két játék is.
A hullámos takaró citromsárga, narancssárga, bordó, világoskék, sötétkék színekből igazán vidám, szemet gyönyörködtető látványt nyújt, Ádi éppen ezért nagyon szereti.




Nagyon szeretek játékokat készíteni, igazán jó érzés, ha egy-egy ilyen elkészült apróság mosolyt varázsol a gyerkőceim arcára. Így történt ez most is. Először egy kék pacit készítettem, aminek később lett testvére is.


Később arra gondoltam, hogy a takaróból megmaradt fonalakat is fel kéne használni, így készült ez a viráglányka csücsi:



A sapija éppen olyan szivárványos, mint a ruhája, és a szirmok mögött a feje búbján is ezek a színek futnak körbe úgy, hogy a közepe sárga, mint egy kis virágé.

Annyira tetszik ez a csücsikészítés, hogy még biztosan fogok néhányat csinálni. Vásároltam augusztusban rengeteg pamut fonalat mindenféle színben és árnyalatban, azok fognak következni nemsokára.

Zsiráf is készült, meg medúza. A medúzát nem mutatom be újra, mert már szerepelt egy másik bejegyzésben, de íme a zsiráf, aminek még nem igazán tetszik a formája, tökéletesítenem kell a mintát az elképzeléseimnek megfelelően, de így is nagyon aranyosra sikerült. A szemeit, illetve a kis pofáját valószínűleg újra kell varrnom fekete fonallal, mert a gyerekeim azt az egyet kifogásolják rajta.

Zsiráf Zsazsi

0 megjegyzés: